Tatoeage verwijderen met Yag Laser

Tatoeages zijn hip want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 volwassene een tatoeage heeft. Een deel hiervan krijgen spijt omdat van de tatoeage. Door de YAG Laser Celenler beschikt Lusem Almere-Poort de mogelijkheid voor donkere of lichte mensen om gekleurde tatoeages op een rustige en veilige methode definitief te ver

Is laser behandeling pijnlijk?

Tijdens tatoeage verwijderen wordt de tattoo bewerkt met  de juiste volgorde van laserpulsen met een spot van ca. 4 mm2. Door de dunne laserkop die de Celenler Yag laser creëert kan er precies mee gewerkt worden. Het licht van de Yag laser gaat langs de bovenste huidlaag “opperhuid” heen waardoor vervolgens de inkt in stukjes worden afgebroken. Tijdens de laserbehandeling wordt de huid gekoeld met een unieke koelapparatuur. Hierdoor zal er minder pijn doen en kleinstukje verdoven door de kou.

Na de behandeling zal op de ongewenste tatoeage een witte dun spoor te zien zijn, dit noemt men ook lasersnow. Dit is vrij normale reactie van een huid. De witte spoor zal ongeveer binnen 30 minuten weg gaan. Tevens kan er een kleine zwelling kopen op de huid, maar dat is niet ernstig. Na behandeling hoeft de huid waar tatoeage zat niet afgedekt te worden. We adviseren altijd om extra water te drinken om de onnodige afvalstoffen in uw lichaam beter en sneller uit kan voeren.

We adviseren om een maand lang de zon en zonnebank te vermijden, tenzij u het plek (waar de behandeling is gedaan) afdekt.  Hiermee voorkomt u de pigmentvlekken op uw huid.

Hoe werkt de Yag Laser van Lusem?

Om een tattoo te kunnen verwijderen stuurt de laser machine in een fractie van een seconde een straal van één dunne golflengte uit. Dit dunne licht wordt  opgenomen door de inktstukjes die in de huid vast zitten. De kracht van de lezer breekt de kapsels open en breekt de inktstukjes af in kleine deeltjes die vervolgens door het afweersysteem van het lichaam worden afgestoten. Voordeel hiervan is dat deze laser methode onschadelijk is voor het lichaam omdat opperhuid in goede staat blijft.  Als het gaat om hoeveelheid inkt zal het lichaam niet in 1 keer alles afbreken, waardoor er meer behandelingen nodig zijn. Na elk behandeling wordt de inkt op uw huid vervaagd waardoor u precies weet dat de Yag laser van Lusem werkt.

Hoeveel laser behandeling heb ik nodig?

Tijdens intake gesprek kan er nog niet aangegeven worden hoeveel precies behandelingen moeten gedaan worden voor het beste resultaat. Dit komt omdat het per persoon verschilt vanwege huidskleur en inkt. Voor donkere tatoeage is er gemiddeld 6 tot 10 behandeling nodig. Ingekleurde tatoeages vereisen meerdere laser behandelingen.  De tijdsduur is ongeveer tussen 6 en 8 weken om de tattoo definitief te verwijderen. Echter is deze tijd nodig om afvalstoffen af te voeren vervolgens moet de huid volledig hersteld worden.  Tijdens intake gesprek kan een deskundige van Lusem beoordeling geven hoeveel behandeling u nodig heeft. Want uw lichaam bepaald het meest.

Welke factoren kunnen invloed hebben op het resultaat

  • Huids kleur
  • Inkt soort van uw tatoeage
  • Grootte van uw tatoeage
  • Diepte van uw tatoeage
  • Kleur van uw tatoeage
  • Ouderdom van de tatoeage
  • Op welke plek tatoeage op uw lichaam zit

De meeste factoren die effect heeft op de resultaten zijn de dichtheid van de inkt en diepte.

Momenteel functioneert de Yag Laser op zijn best bij het definitief verwijderen van tattoo en tatoeages. De meeste laser behandelingen zijn goed verlopen en hebben de beste resultaten behaald.

Huid verstevigen zowel voor gezicht en lichaam

Radiofrequentie behandeling is een 100% natuurlijke behandeling voor huid verstevigen , minder rimpels en een verfijnde huidstructuur.

Meer informatie