Wat is IPL ontharing?

IPL ontharen is de oplossing om ongewenste en overtollige haren permanent te laten verwijderen. IPL apparatuur dat er voor zorgt dat ongewenste haargroei bij u tot het verleden gaat behoren! De afkorting IPL staat voor Intense Pulse Light. Tijdens het IPL ontharen wordt doormiddel van een flitslamp lichtflitsen uitgezonden die – samen met de vrijkomende warmte – de haarzakjes voor nieuwe haren doodt. Na enkele IPL ontharing behandelingen wordt tot 95% van de haren definitief verwijderd.

Beste resultaten voor IPL behandeling

Voor het beste resultaat van behandeling hangt af van de pigment in het haar.  Tevens werkt de behandeling het best als een huid licht is en donker haar heeft.  Bij donkere huidtypes zijn er veel pigment aanwezig maar bij zeer donkere huidtype is het moeilijk te behandelen. Mensen met licht en rood haar hebben over het algemeen minder pigment. De ervarende deskundige zeggen ook dat grijs haar moeilijk te behandelen is vanwege weinig pigment.

Hoeveel IPL behandeling is er nodig ?

Uit ervaring moet u rekenen op 6 tot 8 behandelingen. Tevens spelen er meerder factoren, zoals hormoonhuishouding. Bij een IPL behandeling horen de haren lang (groeifasen) te zijn waardoor de IPL behandeling beter resultaten boekt. Dit omdat het haartje vastgebonden is met de haarwortel. Het licht van IPL richt via het haartje naar de wortel toe.

Mag ik na een IPL behandeling zonnen of onder de zonnebank?

We adviseren om niet te zonnebaden want er kan blaren gaan ontstaan of pigmenten. Daarom adviseren voor en na de behandeling minimaal 2 weken niet te gaan zonnen. Tevens is het slim om zonnen creme van minimaal 30 factor te gebruiken, want het huid is over het algemeen gevoelig.

IPL Behandeling doen tijdens zwangerschap?

Gedurende zwangerschap is het niet handig om IPL behandeling te gebruiken. Dit zorgt voor weinig effect op het haartjes. Vrouwelijke hormonen zorgen voor dat de nieuwe haren moeilijk zal ontwikkelen en weinig resultaten zal krijgen. Tevens de huid is zeer gevoelig voor het licht van IPL.

Tatoeage verwijderen met de nieuwste laser?

Bij Lusem beschikken wij over de nieuwste lasers die momenteel op de markt zijn voor tattooverwijdering. Daar wij met de nieuwste technieken werken kunnen wij vrijwel de meeste kleuren van een tattoo verwijderen. Uw tattoo is net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine puntjes op uw tattoo. Tijdens het laseren ontstaat er een witte was op het behandelde gebied, ook wel “white snow” genoemd. Dit betreft een lichte verbranding van de opperhuid en verdwijnt binnen enkele minuten. Vermijd zonnebaden en de zonnebank binnen 2 weken na de behandeling om pigmentverstoring te voorkomen, ook is het niet aan te raden de eerste weken te gaan zwemmen i.v.m. risico op infecties.

Welke behandeling biedt laser

Het gebruik van energie uit RD is geschikt voor vele gezichts- en lichaamsbehandelingen. Een dergelijke behandeling is veilig, aangenaam en pijnvrij. Een behandeling biedt direct en langdurig resultaat.
– Lichaamsmodellering
– Benadrukken van gezichtscontouren
– Elastisch maken van de huid
– Collageendegeneratie
– Reductie van de neuslippenplooi
– Liften van de huid verbeteren van de huidstructuur
– Oogzonebehandeling
– Liften van de hals en het decolleté
– Verminderen van cellulitis
– Liften van de huid van bovenarmen, benen en handen

Wilt u vrijblijvend afspraak maken?